ua en ru

ГПУ виявила порушення в е-деклараціях 53 нардепів

ГПУ виявила порушення в е-деклараціях 53 нардепів Фото: ГПУ проводить перевірку е-декларацій

ГПУ вже опрацювала приблизно половину е-декларацій народних депутатів

Генеральна прокуратура України (ГПУ) виявила порушення в е-деклараціях 53 народних депутатів.Про це під час брифінгу 9 грудня заявила начальник відділу організації діяльності у сфері запобігання і протидії корупції ГПУ Валентина Сеник, повідомляє "24 канал".

За її словами, наразі ГПУ опрацювала приблизно половину е-декларацій народних депутатів.

"Опрацьована приблизно половина електронних декларацій народних депутатів України. В Національне агентство з питань запобігання корупції спрямовані вже 53 матеріали для вжиття заходів згідно з законом України про протидію корупції", - повідомила вона.

Крім того, вона додала, що наразі найбільше, 28, порушень стосуються неповного відображення даних в е-деклараціях, 11 порушень - обмежень щодо сумісництва та зайнятості іншою оплачуваною діяльністю, 2 - обмежень в частині отримання подарунків, також один матеріал стосується несвоєчасної подачі декларації.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що голова Національного антикорупційного (НАБУ) бюро Артем Ситник заявив, що Національне агентство з запобігання корупції (НАЗК) порушує чинне законодавство.