ua en ru

ГПУ порушила 43 кримінальних справи за фальсифікацію справ активістів Євромайдану

Генеральна прокуратура України (ГПУ) відкрила 43 кримінальні провадження за фальсифікацію органами МВС матеріалів справ активістів Євромайдану.

Генеральна прокуратура України (ГПУ) відкрила 43 кримінальні провадження за фальсифікацію органами МВС матеріалів справ активістів Євромайдану. Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

"За дорученням виконуючого обов'язки Генерального прокурора України Олега Махніцького з участю прокуратур регіонів організовані та проводяться перевірки виконання Закону України "Про недопущення переслідування і покарання осіб з приводу подій, які мали місце під час проведення мирних зібрань та визнання такими, що втратили чинність, деяких законів України", - йдеться в повідомленні.

В даний час ініційовано звільнення від адміністративної відповідальності 390 осіб, які були учасниками масових акцій протесту, визначених ст. 4 Закону.

"Крім того, розпочато 43 кримінальні провадження за фактами фальсифікації службовими особами органів МВС України матеріалів справ про адміністративні правопорушення у відношенні зазначених осіб", - наголошується в повідомленні.