ua en ru

ГПУ найближчим часом назве імена нардепів, причетних до фінансування тероризму, - Ярема

Генеральная прокуратура Украины (ГПУ) в ближайшее время назовет имена народных депутатов, причастных к финансированию терроризма.

Генеральна прокуратура України (ГПУ) найближчим часом назве імена народних депутатів, причетних до фінансування тероризму. Про це на брифінгу заявив генпрокурор Віталій Ярема, передає його прес-служба.

"Найближчим часом ви отримаєте інформацію про вистави, які будуть спрямовані Генеральною прокуратурою, про притягнення до кримінальної відповідальності народних депутатів, у тому числі позбавлення їх депутатської недоторканності", - зазначив Ярема.

У той же час він не назвав прізвищ осіб, щодо яких здійснюється перевірка з міркувань безпеки: "Я не буду розголошувати всієї інформації для того, щоб не налякати цих людей, і вони не змогли уникнути відповідальності".

"Нам треба забезпечити притягнення до відповідальності, в тому числі і народних депутатів. Нами, спільно зі Службою безпеки України, напрацьовуються матеріали і найближчим часом суспільство отримає цю інформацію", - підкреслив Ярема.

Нагадаємо, вчора Президент України Петро Порошенко схвалив введення кримінальної відповідальності за фінансування сепаратизму.