ua en ru

У ГПУ повідомили подробиці обшуків у приміщенні приймальні Добродомова

У ГПУ повідомили подробиці обшуків у приміщенні приймальні Добродомова Фото: Генеральна прокуратура (РБК-Україна)

У підсумку обшук у приміщенні партійної організації не проводився

У Генеральній прокуратурі України повідомили подробиці обшуків у приміщенні приймальні депутата Верховної Ради України Дмитра Добродомова. Про це прес-служба ГПУ написала на своїй сторінці у соцмережі Facebook.

Так, у відомстві повідомили, що з березня 2014 року Генпрокуратура розпочала розслідування щодо злочинних схем Сергія Курченка та пов’язаних із ним високопосадовців колишньої влади. Так, у ході досудового слідства, 31 серпня було заплановано проведення низки обшуків у приміщеннях колишніх високопосадовців правоохоронних органів України, причетність яких до вчинення і прикриття злочинів перевіряється у кримінальному провадженні.

"До початку обшуку на дверях одного з житлових приміщень у м. Києві виявлено напис про наявність там громадської приймальні народного депутата України. Разом з тим на офіційному порталі Верховної Ради України відомості щодо реєстрації громадської приймальні за даною адресою відсутні. З метою додержання гарантій депутатської діяльності слідчі запропонували представникам народного депутата у разі наявності надати документи, що підтверджують користування ним зазначеним приміщенням", - сказано у повідомленні.

ЩОДО СИТУАЦІЇ, ПОВ’ЯЗАНОЇ З ГРОМАДСЬКОЮ ПРИЙМАЛЬНЕЮ ОДНОГО ІЗ НАРОДНИХ ДЕПУТАТІВ Головним слідчим управлінням Генеральн...

Опубліковано Генеральна прокуратура України 31 серпня 2017 р.

Було встановлено, що дійсно партійна організація в особі народного депутата згідно договору позички безоплатно використовує приміщення, іпотекодержателем якого є один з колишніх високопосадовців України.

"У зв’язку з тим, що у кримінальному провадженні на теперішній час відсутні відомості щодо причетності згаданого народного депутата до злочинів, обшук у приміщенні партійної організації не проводився", - підкреслили в ГПУ.

Нагадаємо, у Генеральній прокуратурі України не знали, що приміщення, в якому мав пройти обшук, є приймальнею народного депутата Дмитра Добродомова.