ua en ru

ГПУ розслідує зловживання членів наглядової ради та правління "Ощадбанку"

ГПУ розслідує зловживання членів наглядової ради та правління "Ощадбанку" Фото: ГПУ

Посадові особи отримали дохід у вигляді оплати послуг авіаперельотів на 459 тис. грн

Генеральна прокуратура України (ГПУ) внесла до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про кримінальне правопорушення, вчинене посадовими особами (членами наглядової ради та правління) ВАТ "Державний ощадний банк України" (Ощадбанк). Про це йдеться в повідомленні прес-служби ГПУ.

"Зокрема, встановлено, що вказані особи, зловживаючи службовим становищем, діючи умисно, з особистих корисливих мотивів, використовуючи своє службове становище, всупереч інтересам служби, отримали від юридичних осіб приватного права дохід у вигляді оплати послуг авіаперельотів Київ - Варшава - Київ на загальну суму 459 тис. грн", - йдеться в повідомленні.

Дії посадових осіб Ощадбанку кваліфіковані за ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

Згідно ст. 216 Кримінального процесуального кодексу України, досудове розслідування цих злочинів здійснюється слідчими органів внутрішніх справ України.

Зазначимо, при цьому, прес-служба "Ощадбанку" назвала всі звинувачення стосовно співробітників банку безпідставними.

"Отримавши інформацію з офіційного сайту ГПУ щодо внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань, повідомляємо про свою готовність надати всі необхідні документи та сприяти максимально оперативному проведенню досудового розслідування", - відзначили в банку.

Нагадаємо, працівникові Київської митниці загрожує до шести років ув'язнення за зловживання владою.