ua en ru

ГПУ розповіла, які саме нові підозри підготували Корнійцю

ГПУ розповіла, які саме нові підозри підготували Корнійцю Фото: Генеральна прокуратура України

Слідчі заявляють, що Корнієць не з'явився для вручення підозри

Слідчі Генеральної прокуратури України підготували нові підозри екс-заступнику прокурора Київської області Олександру Корнійцю за фактом незаконного зберігання вогнепальної зброї та придбання технічних спеціальних засобів негласного отримання інформації. Про це під час брифінгу заявив заступник Генерального прокурора України Віталій Касько, передає кореспондент РБК-Україна.

"Окрім одержання неправомірної вигоди, також за фактом зберігання вогнепальної зброї, зокрема автомату системи Калашникова і 141 бойового патрону калібру 7,62 мм без передбаченого законом дозволу. Йдеться про злочин, передбачений ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України. Цей тяжкий злочин передбачає покарання у вигляді позбавлення волі від 3 до 7 років. І за фактом незаконного придбання технічних спеціальних засобів негласного отримання інформації - саме таким цей засіб було визнано актом експертизи -за ч. 1 ст.359 Кримінального кодексу України. Цей злочин середньої тяжкості, який передбачає максимальне покарання - позбавлення волі на строк до 4 років", - повідомив він.

За його словами, слідчі викликали Корнійця для вручення йому повідомлення про підозру, однак той не з'явився.

"Повідомлення про підозру за трьома статтями вказаними - хабарництво і дві нові, які мною названі, підписувались слідчим - процесуальним керівником. Сьогодні спочатку на 9:00, потім на 10:00 намагалися викликати пана Корнійця. Він сказав, що на жаль, не може прийти, оскільки його мама перебуває в лікарні і їй дуже погано, тому зможе прийти на 11:00. Як ви бачите, пан Корнієць знаходиться сьогодні разом з нами", - сказав Касько.

"У разі неявки на 11 годину слідчий прокурор матиме право ставити перед судом питання про зміну пану Корнійцю запобіжного заходу на тримання під варту", - заявив замгенпрокурора.

Нагадаємо, сьогодні слідчі ГПУ звернуться до Печерського райсуду Києва з клопотанням про взяття Корнійця під варту у рамках розслідування кримінального провадження, де він підозрюється у вимаганні майна в бізнесмена.