ua en ru

ГПУ проводить перевірку законності притягнення громадян до відповідальності за участь в акціях протесту

Виконуючий обов'язки Генерального прокурора України Олег Махніцький доручив прокурорам АР Крим, областей, міст Києва і Севастополя провести ретельну перевірку законності притягнення громадян до адміністративної відповідальності за їх участь в протестних акціях.

Виконуючий обов'язки Генерального прокурора України Олег Махніцький доручив прокурорам АР Крим, областей, міст Києва і Севастополя провести ретельну перевірку законності притягнення громадян до адміністративної відповідальності за їх участь в протестних акціях. Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України.

У листі, направленому прокурорам обласного рівня, особлива увага приділяється дотриманню вимог закону при затриманні громадян, в т. ч. учасників Автомайданів, вилучення у них документів, а також законності відповідних судових рішень щодо них.

Також, прокурори зобов'язані перевірити законність дій посадових осіб, які ініціювали залучення громадських активістів до відповідальності, складали протоколи про відповідні адміністративні правопорушення.

У разі виявлення злочинів у сфері службової діяльності працівниками органів внутрішніх справ, зокрема ДАІ, суддями, а також прокурорами при здійсненні нагляду, в.о. генпрокурора вимагає від підлеглих терміново вносити відповідні відомості до єдиного реєстру досудових розслідувань та організувати проведення досудового слідства.