ua en ru

ГПУ проводить обшуки в "Київавтодорі" і "Київзеленбуді"

ГПУ проводить обшуки в "Київавтодорі" і "Київзеленбуді" Фото: ГПУ (РБК-Україна)

Обшуки відбуваються в рамках провадження у справі про привласнення, розтрату майна

У комунальній корпорації "Київавтодор" та комунальному об'єднанні "Київзеленбуд" проводяться обшуки. Про це в коментарі РБК-Україна повідомила прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган.

"Працюємо", - сказала вона, відповідаючи на питання про те, з яких причин проходять обшуки.

Раніше інформація про обшуки була оприлюднена на спільному брифінгу мера Києва Віталія Кличка з першим заступником генерального прокурора України Дмитром Сторожуком і заступником голови Національної поліції Ігорем Купранцем.

В ході брифінгу Кличка заявили, що обшуки відбуваються в рамках провадження за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч. 5 ст. 191. - привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем.

"На сьогодні ми можемо констатувати факт з виявлення злочинних угруповань, які діяли в" Київавтодорі" і "Київзеленбуд". П'яти особам будуть пред'явлені підозри, що слідство буде тривати. Протягом наступних трьох місяців ми зможемо окремі епізоди направити в суд ", - розповів Сторожук.

У свою чергу Купранець окреслив схему, за якою розкрадалися кошти.

"Керівники вищої і середньої ланки зазначених підприємств, отримавши кошти на проведення ремонтних робіт, відправляли зазначені кошти за фіктивними договорами на підконтрольні собі комерційні структури, гроші оберталися в готівку. Роботи, які за документами виконувалися комерційними структурами, фактично виконувалися силами і засобами комунальних підприємств. Задокументовано вже кілька епізодів, за якими ми маємо експертизи. Ми вже можемо сказати про суму підтверджених збитків - 11-12 млн гривень. Великі цифри ми будемо доводити в процесі розслідування ", - підкреслив Купранець.

Нагадаємо, 16 листопада Національна поліція провела близько 50 обшуків в шести регіонах України у справі зловживань в особливо великих розмірах в "Укрзалізниці".