ua en ru

ГПУ перевіряє діяльність екс-спікера Ради Рибака на предмет порушення законодавства

ГПУ перевіряє діяльність екс-спікера Ради Рибака на предмет порушення законодавства Фото: Сергій Горбатюк

Зокрема, розслідуються факти фальсифікації голосування за закони, а також підробки документів

Генеральна прокуратура України (ГПУ) перевіряє діяльність колишнього спікера Верховної Ради України Володимира Рибака на предмет порушення ним законодавства України. Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" розповів начальник головного управління спеціальних розслідувань ГПУ Сергій Горбатюк.

"За даним фактом, тобто за фальсифікацію голосування за закони і складання підроблених документів, в цілому притягнуто 13 осіб, по трьох з них обвинувальний акт направлено до суду, інші перебувають у розшуку. Крім того виділено в окреме провадження справу за фактом вчинення іншими посадовими особами ВР цих злочинів, причетність до цих злочинів. За якими перевіряється діяльність колишнього голови ВР Рибака. Саме на звернення того ж адвоката, і в суді слідчі пояснювали про те, що відкривати додаткове кримінальне провадження за цим фактом немає необхідності, тому що в нашому виробництві розслідується саме його діяльність під час цих подій, і буде дана оцінка. Однак суд не прислухався і виніс рішення, що потрібно зареєструвати ще одне провадження. Це в цілому не вплине на розслідування, а все одно буде перевірятися і буде дана остаточна оцінка діям Рибака, так і інших посадових осіб, які були задіяні під час цих подій", - повідомив Горбатюк.

За його словами, Рибак по справі допитувався як свідок більше року тому.

Горбатюк зазначив, що справа може дійти до логічного завершення протягом кількох місяців. "Це питання кількох місяців, щоб остаточно, або вирішити питання про притягнення чи не притягнення до відповідальності за даним фактом", - додав він.

Нагадаємо, Печерський районний суд Києва вчора, 14 березня, зобов'язав Генеральну прокуратуру відкрити карне провадження проти колишнього спікера Верховної Ради України Володимира Рибака.