ua en ru

ГПУ просить суд дозволити проведення спецрозслідування щодо Богатирьової

ГПУ просить суд дозволити проведення спецрозслідування щодо Богатирьової Фото: Раїса Богатирьова

ГПУ звернулася до Печерського райсуду

Генеральна прокуратура України звернулася до суду для отримання дозволу на проведення спеціального досудового розслідування щодо колишнього міністра охорони здоров’я України Раїси Богатирьової. Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

"Генеральна прокуратура України 16.09.2016 звернулася до Печерського районного суду Києва для отримання дозволу на проведення спеціального досудового розслідування (заочного провадження) відносно підозрюваної Р. Богатирьової в порядку п. 20-1 розділу ХІ "Перехідних положень" КПК України у зв’язку з тим, що ця підозрювана умисно ухиляється від слідства та суду", - сказано в повідомленні.

Генпрокуратура відзначає, що ухвалою Печерського райсуду Києва від 23 червня 2015 року у кримінальному провадженні розпочато процедуру заочного провадження стосовно Богатирьової в порядку глави 24-1 КПК України через перебування цієї підозрюваної в міжнародному розшуку.

Однак згодом до ГПУ з Робочого апарату Укрбюро Інтерполу надійшла інформація про те, що інформацію про розшук Богатирьової вилучено з бази даних цієї міжнародної поліцейської організації. У зв’язку з цим Генпрокуратура вирішила звернутися до суду.

Нагадаємо, у січні з офіційного сайту Інтерполу зникли майже всі українські чиновники часів екс-президента України Віктора Януковича.