ua en ru

ГПУ припинила розслідування щодо "Межигір’я"

ГПУ припинила розслідування щодо "Межигір’я" Фото: "Міжгір'я"

Справа "Межигір'я" ще не передана до суду, бо не надійшла відповідь від Інтерполу про оголошення в міжнародний розшук підозрюваних

Генеральна прокуратура України припинила розслідування щодо усіх колишніх високопосадовців, а також справи щодо "Межигір'я", пов'язаної із заволодіння державним майном у великих розмірах, де серед інших підозрюється екс-президент України Віктор Янукович. Про це заявив очільник управління спеціальних розслідувань Сергій Горбатюк, передає "Радіо свобода".

За словами Горбатюка, пов'язано це із чинним законодавством, коли усі справи після створення Національного антикорупційного бюро мають бути передані до нього.

"НАБ ще не запрацювало і прийняти справи не може, а ми право втратили. Справи фактично ми не можемо розслідувати і ухвалити жодного процесуального рішення", - пояснив він.

Поки справу "Межигір'я" ще не передано до суду, оскільки ще не надійшла відповідь від Інтерполу щодо оголошення в міжнародний розшук підозрюваних. Будівлі резиденції "Межигір'я" нині перебувають під арештом суду як речовий доказ.

Нагадаємо, співробітники Служби безпеки України (СБУ) затримали в Києві заступника керівника Державного управління справами часів екс-Президента Віктора Януковича Василя Гулика.