ua en ru

ГПУ підозрює ряд чиновників міськради Кривого Рогу в розтраті і ухиленні від податків

ГПУ підозрює ряд чиновників міськради Кривого Рогу в розтраті і ухиленні від податків Фото: обшуки в Кривому Розі (1kr.ua)

Чиновники Криворізької міської ради підозрюються у розкраданні бюджетних коштів

У Кривому Розі Дніпропетровської області правоохоронні органи повідомили про підозру ряду чиновників міської ради за підсумками обшуків в мерії. Про це повідомили в прес-службі Генпрокуратури України.

"Прокуратура спільно з працівниками ДФС, Нацполіцією і СБУ в рамках кримінального провадження, розпочатого за фактами розтрати бюджетних коштів, зловживання службовим становищем, ухилення від сплати податків та службової недбалості (ч. 3,5 ст. 191, ч. 2 ст. 364, ч. 3 ст. 212 і ч. ст 2. 367 КК України), проводить обшуки в міськраді Кривого Рогу та його структурних підрозділах", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією ГПУ, протягом 2016 року чиновники Криворізької міської ради укладали договори про виконання робіт і послуг за бюджетні кошти, частина яких з метою подальшої реалізації перераховувалася ряду фіктивних підприємств, які формували безпідставний податковий кредит. Грошові кошти далі розподілялися між чиновниками.

Так, під час обшуків вилучено тендерну документація та договори на виконання робіт, які укладалися з приватними підприємствами, та інші документи, на підставі яких у подальшому здійснювалося заволодіння бюджетними коштами.

Зараз повідомлено про підозру ряду осіб, серед яких - перший заступник Криворізького міського голови, колишній і діючі начальники управлінь і відділів виконкому міської ради, а також посадові особи приватних підприємств. Слідство триває.

altalt

Фото: обшуки в Кривому Розі gp.gov.ua)

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в мерії міста Кривий Ріг Дніпропетровської області правоохоронні органи проводять обшук.