ua en ru

ГПУ передала до суду справу організатора транснаціональної контрабанди наркотиків

Генеральною прокуратурою України (ГПУ) затверджено обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо організатора транснаціональної злочинної організації, яка займалася контрабандою кокаїну з Республіки Еквадор на територію України для організації збуту в країнах Європейського Союзу. Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

Як встановлено слідством, до складу організації входило дев'ять осіб, в т.ч. громадяни України, Республік Еквадор і Польщі.

Міжнародну злочинну організацію було ліквідовано в результаті санкціонованих ГПУ оперативно-розшукових заходів, проведених спецпідрозділами УБОЗ МВС спільно з правоохоронними органами Еквадору і спеціальним підрозділом Адміністрації по боротьбі з наркотиками США DEA.

В рамках міжнародного співробітництва, при проведенні контрольованої поставки учасниками угруповання наркотиків з Еквадору на територію України запобігли контрабандне ввезення та розповсюдження понад 30 кг кокаїну, вартість якого на "чорному ринку" становить понад 6 млн дол.

На підставі наданих українською стороною правоохоронних органів Польщі та Еквадору матеріалів, зібраних у ході досудового розслідування, затримали всіх учасників міжнародного злочинного угруповання на території цих країн.

Дії організатора кваліфіковані за ч. 1 ст. 255 (створення злочинної організації), ч. 3 ст. 305 (контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів чи прекурсорів або фальсифікованих лікарських засобів), ч. 3 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) КК України та обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.