ua en ru

ГПУ очікує на рішення Печерського суду щодо оголошення Януковича в розшук

Генеральна прокуратура України (ГПУ) очікує на рішення Печерського суду щодо оголошення в розшук екс-Президента України Віктора Януковича.

Генеральна прокуратура України (ГПУ) очікує на рішення Печерського районного суду м. Києва щодо оголошення в розшук екс-Президента України Віктора Януковича (на фото). Про це сьогодні на засіданні парламенту повідомив віце-спікер Руслан Кошулинський, передає кореспондент РБК-Україна.

"Щойно телефонував генеральний прокурор, справа щодо оголошення в розшук колишнього Президента перебуває в Печерському суді, очікується рішення Печерського суду", - сказав Кошулинський.

Зазначимо, вчора в.о. міністра внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що МВС оголосило Януковича в розшук.

Нагадаємо, 22 лютого Рада 328-ма голосами прийняла постанову №4193 "Про самоусунення Президента України від виконання конституційних повноважень". Даний документ передбачає проведення президентських виборів 25 травня 2014 р. Постанова набирає чинності з моменту прийняття.

Як відомо, Янукович назвав те, що відбувається у країні, державним переворотом: "Те, що відбувається у Верховній Раді, - це і бандитизм, і державний переворот". Також він заявив, що не подаватиме у відставку.