ua en ru

ГПУ відкрила справи щодо суддів і прокурорів у справі Савченко

ГПУ відкрила справи щодо суддів і прокурорів у справі Савченко Фото: Владислав Куценко

Сьогодні було складено та підписано повідомлення про підозру

Генеральна прокуратура України (ГПУ) порушила кримінальні провадження щодо суддів Донецького районного суду Ростовської області (Росія), які винесли вирок українській льотчиці Надії Савченко. Про це на брифінгу повідомив прокурор ГПУ Владислав Куценко, передає кореспондент РБК-Україна.

"В рамках своїх повноважень ГПУ вчинила такі дії. Миттєво вчора в ЄРДР було внесено два кримінальних виробництва, перше за статтею 375 ч 2 КК України, кримінальне провадження щодо суддів Донецького районного суду і пов'язано з винесенням завідомо неправосудних рішень Надії Савченко. Це стосується таких суддів як Степаненко Леонід, Хайбулаєв Алі, Євген Черниш. Крім того, друге кримінальне провадження пов'язано з наступними особами - прокурорами генеральної прокуратури Російської Федерації",- повідомив Куценко.

За його словами, сьогодні було складено та підписано повідомлення про підозру.

"Після того як буде відмова, ми будемо звертатися в Інтерпол за оголошенням даних осіб в міжнародний обшук", - зазначив прокурор.

Куценко також повідомив, що підозра складено на суддів Басманного суду Артура Карпова, Наталю Мушникову і Павла Милехина, суддю Московського міського суду, стосовно першого заступника МЗС РФ Володимира Титова та інших.

Нагадаємо, вчора Донецький міський суд Ростовської області виніс вирок Надії Савченко - 22 роки позбавлення волі.