ua en ru

ГПУ спростовує відмову Яреми від допомоги Гаазького трибуналу в розслідуванні подій на Майдані

ГПУ спростовує відмову Яреми від допомоги Гаазького трибуналу в розслідуванні подій на Майдані
Генеральна прокуратура України спростовує інформацію про відмову генпрокурора Віталія Яреми від допомоги Гаазького трибуналу у розслідуванні злочинів, скоєних щодо учасників Майдану.

Генеральна прокуратура України спростовує інформацію про відмову генпрокурора Віталія Яреми від допомоги Гаазького трибуналу у розслідуванні злочинів, скоєних щодо учасників Майдану. Про це йдеться у заяві ГПУ.

Сьогодні, 9 грудня, народний депутат, заступник голови Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Віталій Купрій повідомив про відмову Яреми від допомоги Гаазького трибуналу в розслідуванні подій на Майдані.

"Генеральна прокуратура України офіційно повідомляє, що ця інформація є нічим іншим як прямою дезінформацією товариства, рекомендованою фальшивкою, яка працює проти міжнародного іміджу України. Наведені так звані "факти" повністю не відповідають дійсності і носять замовний характер", - йдеться в повідомленні ГПУ.

За словами заступника Генерального прокурора Віталія Каська, співробітництво з Міжнародним кримінальним судом не припинялося.

"Інформація про "таємному" характер зустрічі очевидно суперечить здоровому глузду, оскільки сам факт зустрічі, тема та питання обговорення були широко висвітлені в пресі та на офіційному сайті Генпрокуратури", - додали в Генпрокуратурі.