ua en ru

ГПУ звинувачує нардепа Лозового у побитті голови сільради в Київської обл., - Ляшко

ГПУ звинувачує нардепа Лозового у побитті голови сільради в Київської обл., - Ляшко Фото: Олег Ляшко

Ляшко розповів про звинувачення ГПУ проти нардепів Радикальної партії

Генеральна прокуратура України (ГПУ) звинувачує народного депутата з фракції Радикальної партії Олега Ляшка Андрія Лозового у побитті голови сільської ради Коцюбинського у Київській області. Про це сьогодні у Верховній Раді журналістам повідомив глава Радикальної партії Олег Ляшко, передає кореспондент РБК-Україна.

"За моєю інформацією, Генеральна прокуратура, виконуючи політичне замовлення, готує подання на притягнення до кримінальної відповідальності, скасування депутатської недоторканності та арешт двох наших народних депутатів, моїх побратимів - мого першого заступника Андрія Лозового та заступника лідера партії, голови партійного суду "Радикальної партії" Ігоря Мосійчука. "Шиють" їм безпідставні звинувачення, зокрема, Мосійчука звинувачують у нібито пограбування, яке він вчинив, коли ми звільняли Маріуполь - це було рік тому... Лозового звинувачують у тому, що він нібито побив якогось сільського голову Коцюбинського Київської області. Була така історія два тижні тому, Андрій Лозовий разом з членами РП ми вибивали землю для учасників АТО... Але, безумовно, ніхто нікого не бив", - сказав Ляшко.

Ляшко назвав ці події "спробою розвалу коаліції".

"Адже ГПУ не є слідчим органом. Шокін щодня перебуває в АПУ і отримує прямі вказівки і доручення від Президента", - заявив глава Радикальної партії.

"Саме тому ми вчора не голосували за повернення диктаторських повноважень прокуратури... Я покладаю персональну відповідальність на Президента Порошенко за майбутнє демократичної коаліції і за майбутнє країни. Адже розвал демократичної коаліції - це, безумовно, нові вибори, які будуть, оскільки в парламенті буде неможливо створити нову демократичну коаліцію, хіба що з недобитками банди Януковича і сьогодні ми бачимо обриси цієї майбутньої коаліції",- заявив Ляшко.

Нагадаємо, Верховна Рада може розглянути позбавлення недоторканності 7 нардепів.

Зокрема, недоторканність можуть зняти з двох депутатів партії Ляшка.