ua en ru

ГПУ направила в суд обвинувачення проти 21 підозрюваного у масових заворушеннях в Одесі

Генеральна прокуратура України направила до суду обвинувальний акт стосовно 21 особи, підозрюваного у масових заворушеннях в Одесі 2 травня.

Генеральна прокуратура України направила до суду обвинувальний акт стосовно 21 особи, підозрюваного у масових заворушеннях в Одесі 2 травня. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ГПУ.

"Генеральною прокуратурою України затверджено та направлено до Приморського районного суду р. Одеси обвинувальний акт стосовно 21 підозрюваного у скоєнні особливо тяжких злочинів, передбачених ч. 2 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами), ч. 2 ст. 294 (масові заворушення) КК України", - йдеться в повідомленні.

Під час підготовчого судового засідання, яке відбулося 27 листопада, державним обвинувачем заявлені клопотання про продовження дії запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою відносно 10 обвинувачених, які судом задоволені. Щодо решти підозрюваних досудове розслідування триває.

Нагадаємо, в Одесі в травні 2014 р. сталися масові заворушення. В результаті зіткнень між ультрас футбольних клубів "Металіст" і "Чорноморець", проукраїнськими активістами, які проводили містом марш "За Єдність України", і 500 проросійськи налаштованими і організованими озброєними особами, які висловлювали гасла про федералізацію України, загинуло 48 і травмовано близько 250 осіб, вогнепальні поранення отримали 18 осіб, 6 з них - смертельні.

Вчора, 27 листопада Приморський районний суд Одеси почав розгляд справи про масові заворушення 2 травня.