ua en ru

ГПУ направила до суду справу 4 екс-керівників "Беркута" за силовий розгін Євромайдану

ГПУ направила до суду справу 4 екс-керівників "Беркута" за силовий розгін Євромайдану Фото: Генеральна прокуратура України

Всього про причетність до розгону студентського мітингу повідомлено 15 особам, 9 з яких знаходяться в розшуку

Генеральна прокуратура України (ГПУ) направила до суду обвинувальний акт стосовно керівників спецпідрозділу міліції "Беркут" за силовий розгін учасників акцій протестів у м. Києві 30 листопада 2013 року. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Генпрокуратури.

"Управлінням спеціальних розслідувань Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України закінчено досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою двох заступників командира полку та двох командирів оперативних рот полку міліції особливого призначення "Беркут" Головного управління МВС України в місті Києві у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 28, ст. 340 (перешкоджання проведенню мітингів та зборів); ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 365 (перевищення службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки) КК України", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що керівники спецпідрозділу міліції підозрюються у тому, що вони достовірно знаючи про те, що на Майдані Незалежності в місті Києві мітингувальники знаходяться на законних підставах, на виконання наказу, усвідомлюючи його злочинний характер та суспільно небезпечні наслідки у вигляді шкоди для здоров'я громадян, з 4 години 11 хвилин по 4 годину 22 хвилини 30.11.2013 організували та за участі особового складу полку міліції особливого призначення "Беркут" здійснили силовий розгін учасників акцій протестів.

"Внаслідок таких дій 4 потерпілим заподіяні тілесні ушкодження середньої тяжкості, 38 - легкі тілесні ушкодження та стосовно 42 осіб вчинено насильницькі дії, які не спричинили тілесних ушкоджень", - нагадали у відомстві.

Обвинувальний акт скеровано до Шевченківського районного суду міста Києва для розгляду по суті.

Загалом у причетності до незаконного насильницького розгону зазначеного студентського мітингу на теперішній час повідомлено про підозру 15 особам, 9 з яких перебувають в розшуку.

Нагадаємо, Святошинський районний суд м. Києва продовжив арешт на два місяці, до 13 серпня 2015 р. колишнім працівникам спецпідрозділу міліції Беркут Павлу Аброськину і Сергію Зінченку, які підозрюються у розстрілі 39 активістів Євромайдану.