ua en ru

ГПУ дослідить дані з телефону Седлецької щодо її перебування біля будівлі НАБУ

ГПУ дослідить дані з телефону Седлецької щодо її перебування біля будівлі НАБУ Фото: Наталія Седлецька (facebook.com/corruption.schemes)

У ГПУ запевнили, що не будуть збирати іншу інформацію з телефонів Седлецької та інших фігурантів

Генеральна прокуратура України (ГПУ) збиратиме лише ту інформацію з телефону головреда програми "Схеми" Наталії Седлецької, яка стосується перебування журналістки біля чи в будівлі Національного антикорупційного бюро (НАБУ). Про це за результатами сьогоднішньої зустрічі генпрокурора Юрія Луценка із народними депутатами повідомила нардеп Олена Сотник.

Як уточнили нардепам в ГПУ, ця інформація буде отримана за всі 17 місяців, як написано в ухвалі суду.

"На сьогодні Генеральна прокуратура обмежиться доступом лише до інформації про азимути (місцезнаходження мобільного телефону) Наталі в секторі пішохідної доступності до будівель НАБУ", - написала Сотник.

Вона також додала, що ніхто не застрахований, що в межах строку дії ухвали Печерського районного суду слідчі не отримають доступ до всієї іншої інформації з засобів зв’язку.

За словами Сотник, як пояснив Луценко нардепам, у рамках розслідування можливого розголошення держтаємниці директором НАБУ Артемом Ситником, для підготовки йому підозри прокуратурі необхідно встановити дату зустрічі Ситника з журналістами.

"Так як всі допитані журналісти відмовилися давати покази з посланням, що вся інформація захищена гарантіями журналістської діяльності, а іншим свідкам у справі взагалі невідомо нічого про цю зустріч, слідчі пішли через технічні способи встановлення дати та часу зустрічі. На моє питання яке відношення текстові повідомлення та їх зміст мають до подібної задачі слідства, прокурори озвучили версію, що тільки аналізуючи всю інформацію по з’єднанню моб пристрою, азимутах та змісту повідомлень можна буде достовірно стверджувати про дату та час зустрічі", - написала Сотник.

ГПУ дослідить дані з телефону Седлецької щодо її перебування біля будівлі НАБУ

Нагадаємо, як стало відомо РБК-Україна, ГПУ отримала доступ до телефонів ще двох людей, окрім головного редактора програми журналістських розслідувань "Схеми" Наталії Седлецької.