ua en ru

ГПУ готувала операцію у справі Кернеса 2 місяці, - Луценко

ГПУ готувала операцію у справі Кернеса 2 місяці, - Луценко Фото: Юрій Луценко розповів про обшуки у Харкові

Луценко заявив, що Кернесу не допоможе "стара шарманка про "політичні переслідування"

Генеральна прокуратура України (ГПУ) готувала операцію у справі мера Харкова Геннадія Кернеса 2 місяці, як наслідок, вчора було проведено понад 120 обшуків у Харкові. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив генеральний прокурор України Юрій Луценко.

"Ми готували цю операцію два місяці. 150 працівників ГПУ та бійців Альфи СБУ вчора провели понад 120 обшуків у Харкові", - йдеться у повідомленні.

За словами Луценка, метою обшуків у Харкові було вилучення документів, які "мають стати основою справи про розкрадання 650 га харківської землі організованим злочинним угрупуванням Добкіна-Кернеса".

"Стара шарманка про "політичні переслідування" не допоможе. Вкрасти у міста 4 мільярди і поселити на елітних гектарах своїх родичів, друзів, потрібних політиків та правоохоронців - кримінальний злочин. І за нього буде відповідальність", - додав Луценко.

Ми готували цю операцію два місяці. 150 працівників ГПУ та бійців Альфи СБУ вчора провели понад 120 обшуків у Харкові. ...

Опубліковано Юрієм Луценком 15 вересня 2016 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в ході обшуку у Харківській міськраді вилучено рішення сесії і розпорядження Кернеса.