ua en ru

ГПУ допитала Петренко у справі про можливий тиск на суддів КСУ

ГПУ допитала Петренко у справі про можливий тиск на суддів КСУ Фото: Павло Петренко

Петренко зазначив, що не має права розкривати подробиці справи

Генеральна прокуратура України допитала міністра юстиції Павла Петренко у справі про можливий тиск на суддів Конституційного суду при розгляді конституційності закону "Про очищення влади" (про люстрацію). Про це міністр написав на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

"Сьогодні я більш докладно ознайомився з матеріалами цієї справи. Розголошувати їх зміст поки не можу в інтересах слідства. Однак хочу сказати, що кілька речей у даному виробництві викликають у мене багато питань", - написав Петренко.

Глава Мін'юсту пояснив, що здивований тим, що кримінальне провадження було порушено в квітні, а активні слідчі дії та виклики на допити почалися лише зараз. "За дивним збігом обставин дане виробництво зрушила з місця тільки після звільнення майже половини керівного складу Державної фіскальної служби", - зазначив він.

Петренко запевнив, що готовий співпрацювати зі слідством у даній справі. "Зі свого боку я готовий надати свідчення і будь-яку інформацію для слідства у даній справі. Однак, хочу порекомендувати нашим правоохоронцями займатися розслідування дійсно важливих справ", - написав міністр.

Друзі!Як я вже інформував вас кілька днів тому, сьогодні мене викликали на допит до Генпрокуратури за справою про ніби...

Posted by Павло Петренко on 19 ноября 2015 г.

Нагадаємо, 11 листопада ГПУ викликала Петренко на допит у справі про тиск на суддів Конституційного суду, коли вони розглядали закон про люстрацію.

Як випливає з порядку, Петренко викликаний на допит в якості свідка.