ua en ru

ДПтС: Тимошенко відмовилася від обстеження українськими та іноземними лікарями

Колишній прем'єр-міністр України, лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко відмовилась від запропонованих послуг лікарів. Про це повідомляє прес-служба Державної пенітенціарної служби України.

"Членами комісії пацієнтці було запропоновано провести обстеження стану її здоров'я на її ж вимогу. Однак, ув'язнена відмовилась від участі в обстеженні фахівцями МОЗ України та лікарями ДПтС України. Такі заяви Тимошенко є пряме порушення вимог чинного законодавства України (зокрема ст.116 Кримінально-виконавчого кодексу України, якою передбачено консультування, лікування або обстеження залученими лікарями хворого засудженого під наглядом медперсоналу виправного закладу) та розцінюється як небажання проходити засудженою Тимошенко медобстеження в рамка правового поля", - йдеться в повідомленні ДПтС.

Про відмову Тимошенко від запропонованих послуг лікарів складено відповідний акт. Наразі комісія приймає рішення щодо подальших свої дій.

Нагадаємо, сьогодні, 14 лютого, до Качанівської виправної колонії Харківської області прибула комісія лікарів, в тому числі представники від Канади та Федеративної Республіки Німеччина, для обстеження Тимошенко.

Раніше соратники Тимошенко неодноразово заявляли про погіршення її здоров'я, зокрема про наявність проблем зі спиною, через які вона не може ходити. У той же час, як повідомляла Пенітенціарна служба України, екс-прем'єр відмовлялася від прийняття призначених фахівцями МОЗ медичних препаратів і наполягала на обстеженні її незалежними лікарями.