ua en ru

ДП "Укрекоресурси" запускає лінію переробки ПЕТ-пляшок у вторсировину

У Хмельницькій області ДП "Укрекоресурси" запускає в експлуатацію лінію з переробки пластикових пляшок, що буде виробляти ПЕТ-пластівці класу "А". Таким чином, в цьому регіоні запрацює повний цикл інфраструктури, яка забезпечує роздільне збирання твердих побутових відходів (ТПВ), їх сортування та переробку у вторинну сировину, передає прес-служба компанії.

"ПЕТ-пляшка, з одного боку, є одним з найбільших забруднювачів місцевих полігонів та має дуже великий період розкладання, а з іншого боку - це джерело вторинної сировини з гарним попитом на ринку та економічно привабливою для підприємства-продавця ціною. Окупність даної лінії складає всього близько півроку, - підкреслює директор ДП "Укрекоресурси" Дмитро Радіонов. - ПЕТ-сировина користується попитом у багатьох промислових галузях, ми вже маємо домовленості щодо співпраці із кількома покупцями".

Слід підкреслити, що нові потужності ДП "Укрекоресурси" мають вітчизняне походження - їх вироблено у Львові підприємством "Інтер Пет". Продуктивність лінії по вхідній сировині складає 500 кг на годину та передбачає п'ять стадій роботи - від очистки, сортування, миття до подрібнення та безпосереднього процесу переробки ПЕТ-сировини. Лінія забезпечує роботою близько 20 осіб.