ua en ru

Держземагентство перейде на сертифікацію персональних осіб для поліпшення якості землевпорядних робіт, - Тимченко

Держземагентство відмовиться від ліцензування юридичних осіб і перейде на сертифікацію персональних осіб, що поліпшить якість землевпорядних робіт. Про це сьогодні в ході прес-конференції повідомив голова Державного земельного агентства України Сергій Тимченко, передає кореспондент РБК-України.

"Одна з найважливіших проблем - це проблема ліцензіатів, юридичних осіб, які отримали ліцензію на землевпорядні роботи та ведення землевпорядної документації. Проблема полягає в неякісній роботі, якщо говорити про статистику, то 9 із 10 подібних робіт ми повертаємо. Це відбивається, перш за все, на громадянах України і асоціюється, звичайно ж, з нами. Шлях позбавлення ліцензії даних юридичних осіб, як показала практика, ні до чого не призводить. ... Тому ми цього року будемо йти іншим шляхом: ми відмовимося від ліцензування і перейдемо на сертифікацію персональних осіб. Тобто люди будуть проходити навчання, здавати іспити на профільність, отримувати сертифікат, який відповідає за якість землевпорядних робіт та ведення документації. В іншому випадку, якщо людина буде показувати неякісну роботу, він буде позбавлений цього сертифікату і в даному напрямку ніколи вже працювати не зможе", - сказав Тимченко.

За його словами, дане питання вже погоджене з керівництвом країни, і з лютого цього року вже почнуться процедурні роботи для впровадження цього рішення.

Також Тимченко відзначив, що в 2012 р. Держземагентство налаштований на завершення земельної реформи.
"2012 рік стане ще більш знаковим у земельній реформі, тому що темпи ми тільки нарощуємо, ми налаштовані на завершення земельної реформи. Нам необхідно розробити цілий ряд нормативних актів, що регламентують порядок ведення кадастру, а також запустити повноцінний кадастр. Після прийняття закону" Про ринок землі ", ми будемо розробляти підзаконні акти функціонуванні ринку і поправки до інших законів", - підсумував він.

Раніше сьогодні повідомлялося, що Державне агентство земельних ресурсів розраховує, що закон про ринок землі буде прийнятий на найближчому пленарному тижні Верховної Ради України.