ua en ru

Держветфітослужба посилить контроль обігу продуктів харчування з-за пожежі на нафтобазі

Держветфітослужба посилить контроль обігу продуктів харчування з-за пожежі на нафтобазі Фото: пожежа на нафтобазі "БРСМ-Нафта"

У зв'язку з пожежею в атмосферу потрапляє велика кількість продуктів горіння нафтопродуктів

Державна ветеринарна та фітосанітарна служба України (Держветфітослужба) посилить контроль обігу продуктів харчування з-за пожежі на нафтобазі "БРСМ-Нафта" в районі Василькова Київської області. Про це йдеться в повідомленні прес-служби відомства.

У Держветфітослужбі зазначили, що у зв'язку з пожежею в атмосферу потрапляє велика кількість продуктів горіння нафтопродуктів. Опади, які можуть випасти після пожежі, залишають хімічні опіки на рослинах, проникаючи у грунт, пошкоджують кореневу систему, а потрапляючи у водойми, вбивають рибу. З попаданням окису (оксиду) азоту в ґрунт є ймовірність накопичення нітратів, що призведе до підвищення вмісту нітратів у продуктах рослинного походження.

"З метою недопущення небезпечної продукції в обіг, захисту здоров'я населення, Держветфітослужбою України доручено головним державним інспекторам ветеринарної медицини областей, міста Києва посилити державний ветеринарно-санітарний контроль за обігом продуктів тваринного, а на агропродовольчих ринках - і рослинного походження", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив Міністерству екології та природних ресурсів та Київської облдержадміністрації розробити комплексний план усунення екологічних наслідків пожежі на нафтобазі під Васильковом.