ua en ru

Держуправління справами має намір перевести свій апарат та АП на користування авто економ-класу

Державною організацією "Автобаза Державного управління справами" у грудні 2010 р. були придбані легкові автомобілі Skoda. Вибір для закупівлі саме цієї марки автомобілів продиктований, насамперед, необхідністю максимально зменшити навантаження на бюджет, повідомляє прес-служба Президента України.

Як йдеться у повідомленні, за умов, коли в державі, що поступово вибирається з кризи, кожна гривня - на особливому рахунку, і має витрачатися лише на найнеобхідніше, цей крок є цілком закономірним. Таким, що загалом дозволить зекономити чималі кошти.

Стосовно автомобілів більш високого класу, котрі вивільнятимуться у результаті закупівлі та введення в експлуатацію вищезазначеної нової техніки, то вони використовуватимуться для обслуговування делегацій різного рівня. А після того, як вичерпають свій ресурс, будуть списані у встановленому порядку, говориться у повідомленні.

Як зазначається, рішення про закупівлю нових автомобілів приймалося з урахуванням фізичного та морального старіння значної частини наявної техніки.

Крім того, технічне обслуговування автомобілів з пробігом у 300 тис. і більше кілометрів є дуже витратним з точки зору економії бюджетних коштів.

Таким чином, "чиновники Адміністрації Президента та Державного управління справами, які користуються службовим транспортом, тепер будуть їздити на автомобілях економ-класу", - йдеться у повідомленні.