ua en ru

Держава в 2011 р. інвестувала 98 млн грн в доступне житло для громадян, - Близнюк

Державна підтримка, надана минулого року для спорудження доступного житла, склала 98 млн грн. Про це повідомив міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Анатолій Близнюк під час брифінгу в Кабінеті міністрів 29 лютого, передає прес-служба Мінрегіону.

Він зазначив, що за результатами впровадження програми в 2011 р., з 118 об'єктів, схвалених Міжвідомчою комісією, громадяни виявили бажання придбати житло у 50 об'єктах. Всього було укладено близько 790 угод на його придбання.

За словами міністра, це дозволило додатково залучити у будівництво 238 млн грн власних коштів громадян. Очільник Мінрегіону повідомив, що загальний обсяг інвестицій, спрямованих на будівництво житла в рамках реалізації зазначеної державної програми, досягнув 336 млн грн.
Будівництво доступного житла передбачає надання державної підтримки обсягом 30% вартості житла та залучення коштів громадян.

Нагадаємо, в грудні 2011 р. віце-президент Конфедерації будівельників України Анатолій Беркута повідомив, що на програму "Доступне житло" у 2012 р. залучать 200 млн грн.