Держмитслужба і Мінагрополітіки уклали угоду "про обмін інформацією", згідно якої формуванням митної вартості м'яса сторони займатимуться спільно
Держмитслужба і Мінагрополітіки уклали угоду "про обмін інформацією", згідно якої формуванням митної вартості м'яса сторони займатимуться спільно, пише "Комерсант-Україна".
Зараз митниця визначає її самостійно, виходячи з вартості продукції на зовнішніх ринках. Від розміру митної вартості залежить розмір збору, що сплачується при ввезенні м'яса і м'ясопродукції. "Найближчим часом митна вартість м'яса курки буде знижена з 1,07 дол./кг до 0,8 дол./кг", - повідомив голова Держмитслужби Ігор Калетник. Митну вартість інших видів м'яса повинна визначити робоча група у складі представників Мінагрополітіки і Держмитслужби.
Рішення змінити принцип визначення митної вартості м'яса було ухвалене після звернення в Мінагрополітіки імпортерів і переробників, які звинуватили Держмитслужбу в завищенні митної вартості продукту, сказали в міністерстві.
Раніше учасники ринку говорили, що через підвищення митної вартості цього року значно скоротився імпорт м'яса. Так, за даними Держмитслужби, за дев'ять місяців об'єм імпорту м'яса і субпродуктів скоротився в порівнянні з аналогічним періодом попереднього року на 17%, до 268 тис. т. Зниження імпорту привело до різкого зростання цін на внутрішньому ринку. Вчора це відкрито визнали в Мінагрополітики. "Є дефіцит м'яса птиці, яловичини і свинини. Щоб його покрити, в нинішньому році необхідно ввезти 320-340 тис. т", - заявив вчора міністр агрополітики Микола Присяжнюк. До цих пір уряд, навпаки, обмежував імпорт м'яса для підтримки вітчизняних виробників.