ua en ru

Держслужба з лікзасобів і контролю за наркотиками почне працювати до кінця березня

Держслужба з лікзасобів і контролю за наркотиками почне працювати до кінця березня Фото: Олександр Квіташвілі

Нову структуру очолить Ірина Суворова

Нова Державна служба з лікарських засобів та контролю за наркотиками, яка створюється замість ліквідованих Державної служби з лікарських засобів та Державної служби з контролю за наркотиками, запрацює до 1 квітня. Про це в інтерв'ю РБК-Україна розповів міністр охорони здоров'я Олександр Квіташвілі.

Він також розповів, що новостворену структуру очолить Ірина Суворова.

"Нещодавно я подав подання в Кабмін, щоб призначити керівником нового органу Ірину Суворову. Вона до цього працювала заступником голови Держлікслужби, а потім виконуючим обов'язки. Вона - хороший фахівець", - заявив Квіташвілі.

При цьому, за словами міністра, при об'єднанні відомств МОЗ зіткнувся з низкою проблем.

"У випадку ж з Держлікслужбою і Держслужбою з контролю за наркотиками ми зіткнулися з кількома проблемами. Приміром, з відмінністю їх функціональності, що ускладнювало процедуру об'єднання цих відомств.

Один орган займається ліками, субстанціями, а інший - контролем за наркотиками. Крім того, не було абсолютно нової людини, яка би прийшла і займалася ліквідацією цих органів. Я думаю, що підхід при ліквідації повинен був бути простіше", - розповів глава Моз.

Нагадаємо, за попередніми даними економія коштів під час закупівель ліків за програмами "туберкульоз" і "онкологія" складе від 30% до 60%.