ua en ru

Держприкордонслужба встановила недоліки при будівництві 12 споруд проекту "Стіна"

Держприкордонслужба встановила недоліки при будівництві 12 споруд проекту "Стіна" Фото: будівництво проекту "Стіна" з облаштування українсько-російського кордону

Про відсутність реакції з боку фірми-виконавця ДПС поінформувала військову прокуратуру

За результатами перевірок якості встановлення 22 вишок на ділянці Харківського прикордонного загону у квітні було виявлено недоліки у 12 спорудах. Про це повідомили сьогодні у прес-центрі Державної прикордонної служби України.

Як зазначається, ще дві споруди при будівництві проекту "Стіна" з облаштування українсько-російського кордону не було прийнято у зв'язку з неякісним виконанням робіт і не взято на баланс загону.

"Своєю чергою, фірма-виконавець на відповідні офіційні зауваження від Харківського прикордонного загону не відреагувала, відмовилася підписувати відповідні акти і усунути виявлені недоліки", - йдеться в повідомленні.

У зв'язку з цим, як додали у прес-центрі, Держприкордонслужба в червні 2016 року змушена була проінформувати військову прокуратуру про відсутність реакції з боку виконавця.

Нагадаємо, на початку серпня ДПС відзвітувала про виконання проекту з будівництва "Стіни" на кордоні з РФ на 10,5%. Тоді ж Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) порушила кримінальне провадження за проектом "Стіна".

На початку вересня 2014 року повідомлялося, що Україна запускає проект під назвою "Стіна" для зміцнення кордону з Росією. Згідно з урядовим рішенням, "Стіна" має бути побудована протягом 3 років.