ua en ru

Держлікслужба заборонила продаж та застосування "Корвалдіну"

Державна служба з лікарських засобів України (Держлікслужба) заборонила реалізацію, зберігання та застосування препарату "Корвалдін". Відповідне розпорядження з'явилося на сайті відомства, повідомляє ТСН.

Як стало відомо, таке рішення Держлікслужба прийняла на підставі результатів інспекційної перевірки ліків компанії "Фармак". У результаті були заборонені краплі для перорального застосування по 25 мл у флаконах серій 10113, 20113, 90313, 100313, 60213, 40213, 50213, 110313.

Крім того, відомство заборонило такі ліки "Фармак": розчин для ін'єкцій "Фленокс", гель "Уронефрон", краплі для носа "Назоферон" і розчин для зовнішнього застосування "Хлоргексидин біглюконат".

Держлікслужба попереджає про те, що у разі виявлення цих ліків, повинні бути прийняті заходи щодо вилучення їх з обігу. Ліки слід або знищити, або повернути виробникові.

Нагадаємо, "Корвалдін" застосовується при порушеннях сну, болях у серці, порушеннях серцевого ритму за типом синусової тахікардії, невротичних станах, проявах вегетативної лабільності, супутньої дратівливості, проявах іпохондричного синдрому і на ранніх стадіях артеріальної гіпертензії.