ua en ru

Держкомтелерадіо вимагає звільнити співробітницю Нацрадіо, викриту у хабарництві

Голова Державного комітету телебачення та радіомовлення України (Держкомтелерадіо) Олександр Курдінович звернувся до генерального директора Національної радіокомпанії (НРКУ) Тараса Аврахова з вимогою звільнення директора з реклами та маркетингу НРКУ, яка була затримана за хабарництво. Про це сьогодні повідомляє прес-служба Держкомтелерадіо.

Курдінович також зобов'язав провести ретельну перевірку причин виникнення корупційних діянь в компанії і вжити вичерпних заходів з метою недопущення подібних вчинків у подальшій діяльності НРКУ.

Також планується проведення перевірки фінансово-господарської діяльності НРКУ, в тому числі про відповідність документального оформлення фактично використаного ефірного часу під рекламу, повноти надходжень отриманих від рекламодавців коштів на спеціальний рахунок компанії, використання їх за цільовим призначенням і т.п.

"Ганебний вчинок керівника рекламної служби НРКУ показав, що в радіокомпанії не налагоджена дієва система внутрішнього контролю, спрямована на мінімізацію ризиків зловживання посадовими особами своїми службовими обов'язками, що спричинило скоєння протиправних дій одним з відповідальних працівників", - йдеться в повідомленні Держкомтелерадіо.

Читайте також: У Києві за хабарництво затримано одну з керівників Нацрадіо України