ua en ru

У Держдепі запевнили, що США не співпрацюють з Росією в Сирії

У Держдепі запевнили, що США не співпрацюють з Росією в Сирії Фото: прес-секретар державного департаменту США Джон Кірбі

Меморандумом не передбачається співробітництва, координації, спільного визначення цілей

Меморандум про безпеку польотів літаків міжнародної коаліції і Росії в сирійському повітряному просторі не є угодою про співробітництво між Росією і коаліцією. Про це під час брнифинга заявив прес-секретар державного департаменту США Джон Кірбі, передає "Радіо свобода".

Кірбі заявив, що меморандумом не передбачається "співпраці, координації, спільного визначення цілей".

У відповідь на питання про підписаному у вівторок документі, він підкреслив, що єдина його мета - забезпечення безпеки пілотів коаліції, що беруть участь в повітряної кампанії проти ІДІЛ.

США не розглядають цей документ як крок на шляху до політичного вирішення сирійського конфлікту. Вашингтон як і раніше вважає, що метою російською операції в Сирії є зміцнення режиму Башара Асада, що лише посилить конфлікт і призведе до сплеску екстремізму в регіоні.

"Підписання меморандуму... не зменшить наше занепокоєння щодо російської військової активності в Сирії", - зазначив Кірбі.

Нагадаємо, після вступу меморандуму чинності військові РФ і США налагодять цілодобові канали оперативного зв'язку. Вони будуть використовуватися для надання взаємної допомоги при виникненні кризових ситуацій.