ua en ru

Держбюджет-2018: надходження ПДВ з імпортних товарів складуть 297,8 млрд гривень

Держбюджет-2018: надходження ПДВ з імпортних товарів складуть 297,8 млрд гривень Фото: у бюджет закладено надходження 297,8 млрд гривень ПДВ з імпортних товарів (фото з вільних джерел)

Надходження ПДВ з вироблених в Україні товарів очікується на рівні 85,9 млрд гривень

Згідно з проектом держбюджету на 2018 рік, очікувана сума надходжень податку на додану вартість з товарів, ввезених на територію України, становить 297,8 млрд гривень. Про це свідчать дані проекту, оприлюдненого на сайті парламенту.

Як говориться у пояснювальній записці до документа, розрахунок прогнозу надходжень ПДВ з ввезених на територію України товарів на 2018 рік здійснено на основі обсягу зовнішньоекономічних операцій, динаміки імпорту товарів із врахуванням зміни обсягів пільг, позитивної динаміки у визначенні реальної митної вартості.

Що стосується продукції та товарів, вироблених на території країни, сума надходжень ПДВ за цією статтею бюджету заплановано на рівні 85,9 млрд гривень, в тому числі з урахуванням бюджетного відшкодування.

Розрахунок податку на додану вартість з вироблених в Україні товарів на 2018 рік враховує корреляционну залежність показників кінцевих споживчих витрат і надходжень податку, вплив динаміки роздрібного товарообороту підприємств, обсягів реалізації послуг населенню, валового нагромадження основного капіталу, змін кон'юнктури валової доданої вартості за видами економічної діяльності та динаміку експорту товарів, пояснюють автори законопроэкта

При прогнозуванні також враховано напрям в бюджет податку на додану вартість сільськогосподарськими підприємствами в повному обсязі на загальних підставах, тобто в наслідок скасування спецрежиму оподаткування для агровиробників.

Нагадаємо, глава Кабінету міністрів України Володимир Гройсман оголосив про зниження заборгованості по виплаті податку на додану вартість (ПДВ) з 15 млрд гривень до 900 млн гривень.