ua en ru

Держбанки не потребують докапіталізації при базовому макроекономічному сценарії, - НБУ

Держбанки не потребують докапіталізації при базовому макроекономічному сценарії, - НБУ Фото: Катерина Рожкова (flickr.com/NBU)

Два з чотирьох держбанків не потребують вжиття ніяких заходів навіть при негативному сценарії

Державні банки не потребують докапіталізації при базовому макроекономічному сценарії. Про це сьогодні під час прес-брифінгу повідомила заступник голови Національного банку України (НБУ) Катерина Рожкова, передає кореспондент РБК-Україна.

"Жоден з державних банків не потребує капіталу за базовим сценарієм. Два з чотирьох державних банків не потребують вжиття ніяких заходів навіть при негативному сценарії", - сказала вона.

Однак, як зазначила Рожкова, негативний сценарій може вдарити по капіталу двох інших банків.

"Інші два державні банки потребують плану реструктуризації, тобто плану, який би покращив структуру балансу і потенційну структуру доходів цих банків. Сума, яка може знадобитися в негативному сценарії для двох держбанків - це 17 млрд гривень", - сказала Рожкова.

Нагадаємо, раніше сьогодні Рожкова повідомила, що вісім з 24 банків, які брали участь в оцінці якості активів і стрес-тестуванні Національного банку України, потребують докапіталізації на загальну суму 6,1 млрд гривень.