ua en ru

Гірничодобувна Glencore після поглинання Xstrata отримає активи вартістю 5-7 млрд дол., - експерти

Англо-швейцарський гірничодобувний концерн Glencore Xstrata готується оголосити вартість активів, отриманих від поглинання гірничодобувної компанії Xstrata, яке відбудуться 2 травня 2013 р., передає Reuters. Результати аудиту будуть оголошені 20 серпня 2013 р., тоді ж буде оголошено обсяг прибутку, отриманого концерном за першу половину поточного фіскального року. Аналітики і джерела в галузі вважають, що вартість активів Xstrata складе від 5 до 7 млрд дол.

Нікелеві активи Xstrata вартістю 5 млрд дол. можуть бути піддані переоцінці, оскільки ціни на нікель ледь досягають третини рівня 2007 р., і пропозиція нікелю на ринку як і раніше перевищує попит. Однак вартість інших активів, включаючи мідні шахти і інвестиції Xstrata в перспективні проекти, може зрости після аудиту.

Гірничодобувна промисловість з початку 2013 р. перенесла важкий удар у зв'язку з падінням сировинних цін на ринку. Представники Glencore відмовилися коментувати ситуацію, що склалася.

За прогнозами аналітиків, доходи Glencore за перші два квартали 2013-2014 фінансового року становлять 5,88 млрд дол., з них 1,7 млрд дол. - чистий прибуток. Glencore поки не надала відповідних даних річної давнини.