ua en ru

Міськвиборчком витратить на вибори у Кривому Розі понад 700 тис. гривень

Міськвиборчком витратить на вибори у Кривому Розі понад 700 тис. гривень Фото: для участі у виборах мера Кривого Рогу подали документи 17 осіб

Найбільше коштів, 625 тисяч гривень, піде на друк виборчих бюлетенів

Криворізька міська виборча комісія затвердила кошторис для підготовки і проведення позачергових виборів міського голови Кривого Рогу. Про це повідомляє громадянська мережа ОПОРА.

За даними організації, загальна сума витрат склала понад 700 тисяч гривень.

"Найбільше коштів, 625 тисяч гривень, піде на друк виборчих бюлетенів. Понад 40 тисяч гривень буде спрямовано на заробітну плату членів виборчої комісії, а також залучених фахівців та технічних працівників. Також майже 10 тисяч гривень відведено на оплату транспортних послуг", - йдеться в повідомленні.

Наголошується, що кошторис для підготовки і проведення позачергових виборів Криворізького міського голови міська виборча комісія Кривого Рогу затвердила, керуючись ст. 68-69 Закону України "Про місцеві вибори», а також постановою ЦВК №21 від 12.02.2016 "Про затвердження середніх норм видатків територіальних та дільничних виборчих комісій на підготовку і проведення місцевих виборів, призначених в окремих регіонах України на 27 березня 2016 року" та постанови ЦВК №65 від 09.03.2016 "Про затвердження на 2016 рік середніх норм видатків територіальних та дільничних виборчих комісій з місцевих виборів на підготовку і проведення позачергових, повторних, проміжних та перших місцевих виборів".

Нагадаємо, Криворізька міська виборча комісія зареєструвала 15 кандидатів на посаду міського голови.

Наголошується, що з 15 кандидатів 10 самовисуванців і 5 представників політичних партій (Об'єднання "Самопоміч", УКРОП, "Громадський рух "Народний контроль", "Партія простих людей Сергія Капліна" і "Сила людей"). Серед кандидатів 4 жінок та 11 чоловіків.