ua en ru

Google запустив сервіс мобільних платежів Android Pay

Google запустив сервіс мобільних платежів Android Pay Фото: Google запустив сервіс мобільних платежів Android Pay

Android Pay підтримує карти провідних платіжних систем American Express, Discover, MasterCard і Visa

Google запустив платіжний сервіс Android Pay, який дозволить використовувати мобільний телефон в якості електронного гаманця. Про це повідомляється в блозі операційної системи Android, яка належить корпорації Google, пише РБК.

Повідомляється, що сервіс буде конкурувати з вже існуючими аналогічними системами Apple Pay і Samsung Pay.

Сервіси, аналогічні Android Pay, дозволяють зберігати на мобільному пристрої інформацію про кредитні і дебетові карти і використовувати їх при оплаті на POS-терміналах з підтримкою безконтактної технології NFC. Як і конкуренти, Andriod Pay не передає номери карток на платіжний термінал, створюючи натомість віртуальний рахунок, що дозволяє захистити інформацію від витоків.

Крім того, Android Pay підтримує карти провідних платіжних систем American Express, Discover, MasterCard та Visa, випущених найбільшими американськими банками (в тому числі Bank of America і незабаром Wells Fargo і Citi).

Також повідомляється, що на даний момент Android Pay можна буде використовувати для оплати товарів і послуг в 1 млн магазинів і кафе в США, в тому числі в macy's, bloomingdale's і Subway, і для вбудованих покупок в програмах в магазині Google Play.

Нагадаємо, Google презентував відеоролик про зміну свого логотипу, а також розповів історію створення своїх сервісів.