ua en ru

Google виплатить користувачам браузера Safari 17 млн дол. штрафу за незаконне стеження

Корпорація Google виплатить користувачам браузера Safari 17 млн дол. за незаконне стеження. Про це повідомляє сайт телеканалу N-TV, передає Deutsche Welle.

"Через те, що Google таємно відстежував інтернет-активність мільйонів людей, компанія завдала шкоди не лише користувачам, а й підірвала довіру до себе", - заявив генеральний прокурор Нью-Йорка Ерік Шнайдерман.

На думку слідчих, з липня 2011 р. по лютий 2012 р. Google та інші компанії, які одержують прибуток від реклами, могли без відома користувачів відстежувати їх активність в інтернеті. Справа в тому, що Google без дозволу вніс зміни в одну з функцій Safari, яка блокувала так звані cookie-файли "третіх" постачальників послуг, наприклад, онлайн-рекламу.

Google, у свою чергу, не визнає факт порушень зі свого боку. На думку представників концерну, файли, на які надійшли скарги, не давали доступу до персональної інформації користувачів.

Зазначимо, що за фактом незаконного стеження в середині 2012 р. інтернет-корпорація вже виплатила штраф в розмірі 22,5 млн дол., накладений Федеральною торговою комісією США.