ua en ru

Google дозволить користувачам Android вибирати браузери і пошуковики

Google дозволить користувачам Android вибирати браузери і пошуковики Ілюстративне фото (flickr.com/Ben Nuttall)

Пошуковик і браузер зможуть вибрати користувачі з країн Європи

Компанія Google почне питати європейських користувачів Android, який пошуковик і браузер вони хочуть використовувати. Про це повідомляє Тһе Іnquirer

Зокрема, компанія створила окремі ліцензії для Google Play, браузера Chrome, та пошуку для виробників смартфонів. Користувачі зможуть встановлювати будь-який альтернативний додаток разом з сервісами Google.

Крім того, Google планує повідомити всіх власників Android-смартфонів про те, що вони можуть вибирати браузери і пошукові системи. Також компанія буде створювати спеціальні опитування на існуючих і нових Android-пристроях в Європі.

Нагадаємо, Європейська комісія сьогодні наклала штраф в 1,49 млрд євро (1,60 млрд доларів) на корпорацію Google за порушення європейських норм щодо конкуренції при розміщенні реклами в інтернеті та її надання при пошуку в мережі.

Єврокомісія визнала, що Google зловживає домінуючим становищем на ринку онлайн-реклами. З 2006 року компанія укладала контракти зі сторонніми сайтами, забороняючи конкурентам пошуковика розміщувати свою рекламу в пошукових ведучих на цих ресурсах.