ua en ru

Google купує частину виробника смартфонів HTC за 1,1 млрд доларів

Google купує частину виробника смартфонів HTC за 1,1 млрд доларів Фото: Google (flickr.com/Robert Scoble)

HTC зосередиться на випуску преміальних смартфонів

Американська компанія Google купує частину тайванського виробника смартфонів HTC за 1,1 млрд доларів, передає AFP з посиланням на повідомлення компаній про угоду.

Зокрема, за умовами угоди Google поглине частину смартфонного бізнесу HTC. Також повідомляється, що частина співробітників HTC, яка розробляє смартфони Pixel, перейдуть на роботу в Google. Американський IT-гігант отримає невиключну ліцензію на всі об'єкти інтелектуальної власності HTC, необхідні для розробки майбутніх пристроїв Pixel.

Також повідомляється, що частина розробників смартфонів залишиться і у HTC, щоб допомогти випустити ще один флагман тайванської компанії, яка заявила про намір скоротити модельний ряд і зосередитися на випуску преміальних пристроїв.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Google має намір купити тайванського виробника смартфонів. Тайванська газета Commercial Times пояснює, що HTC купують, щоб збільшити ресурси для одночасної розробки ПО, хмарних технологій і смартфонів. За даними газети, переговори між двома компаніями мали завершитися до кінця 2017 року.