ua en ru

Google купила компанію Bump Technologies

Корпорація Google купила компанію Bump Technologies, що розробила мобільний додаток Bump, повідомляється в офіційному блозі компанії. Прес-служба Google підтвердила факт поглинання, проте сума угоди не розголошується.

Корпорація Google купила компанію Bump Technologies, що розробила мобільний додаток Bump, повідомляється в офіційному блозі компанії. Прес-служба Google підтвердила факт поглинання, проте сума угоди не розголошується, повідомляє телеканал "Росія 24".

Bump дозволяє обмінюватися даними - контактами, фотографіями, відео і іншими файлами - бездротовим способом. Щоб здійснити обмін, користувачі повинні несильно "стукнутися" смартфонами. Аналогічним способом можна також передати дані зі смартфона на комп'ютер.

Додаток Bump безкоштовний і доступний на Android і iOS. З Google Play його завантажили понад 10 млн разів, а в App Store воно входить в десятку найбільш популярних безкоштовних програм.

Google купила компанію Bump Technologies

Команда розробників Bump у складі 25 осіб приєднається до Google. Фінансові умови угоди не розголошуються, але, за оцінками All Things Digital, покупка обійшлася Google в суму від 30 до 60 млн дол.

Глава Bump Technologies Девід Ліб повідомив, що проект Bump не закривається і компанія, принаймні якийсь час, продовжить роботу в звичайному режимі.

Google купила компанію Bump Technologies

Крім Bump компанія Bump Technologies розробила ще два мобільних додатки: Flock і Bump Pay. Перше призначене для створення колективних фотоальбомів користувачами, які знаходяться поруч один з одним. Друге дозволяє здійснювати платежі через PayPal, "стукаючись" телефонами.

Компанія Bump була заснована в 2008 р., від інвесторів вона залучила близько 20 млн дол., серед інвестиційних фондів значаться Andreessen Horowitz і Seqouia Capital. У своєму блозі Ліб пише, що вони будуть раді попрацювати з Google, розробляючи нові алгоритми обробки даних та створюючи нові програмні інструменти.