ua en ru

Гонконг є найкращим місцем для ведення бізнесу, - дослідження

Гонконг - найкраще місце для ведення бізнесу. Такий вердикт дослідження, проведеного агентством Bloomberg, передає канал "Росія 24".

Ключовими факторами на користь азіатського фінансового центру стали низькі податки, а також сусідство з найбільш густонаселеною країною - Китаєм.

США, Великобританія, Австралія та Нідерланди займають наступні рядки в списку. З країн, що входять в топ-50, ОАЕ стала кращою по споживчій активності, Чорногорія відзначилася найдешевшою робочою силою.

"Гонконг є воротами до Китаю, він має конкурентні податкові ставки, що робить його одним з природних виборів для компаній, що бажають створити штаб-квартири в Азії", - сказав Томо Киношита, заступник начальника економічних досліджень Nomura Holdings в Азії.

Нагадаємо, що ставка корпоративного податку в Гонконгу становить 16,5% в порівнянні з 35% в США. А перспектива посилення вимог до фінансової індустрії в інших регіонах сприяла посиленню потоку інвесторів в Гонконг.

Відзначимо, в щорічному рейтингу сприятливості ділового середовища (Doing Business-2012), який складає Світовий банк (СБ) та Міжнародна фінансова корпорація (IFC), Україна втратила сім позицій і перемістилася на 152 місце.