ua en ru

Голосування в Раді за призначення міністрів буде пакетним, - Петренко

Голосування в Верховній Раді України за призначення міністрів в новий склад Кабінету міністрів України буде пакетним. Про це заявив журналістам у парламенті народний депутат, в. о міністра юстиції України Павло Петренко, передає кореспондент РБК-Україна.

"На раді коаліції прийнято рішення, що кандидати на посади міністрів проводять співбесіди з усіма фракціями коаліції... Процес публічний і відкритий. Враховуючи, що проводяться співбесіди з кандидатами на посади міністрів, щоб рішення щодо складу Кабміну було узгодженим, логічно голосування пакетом", - заявив Петренко.

Він нагадав, що остаточне рішення про формат голосування буде прийнято в 15:00 на Раді коаліції.

"Будуть Збори Коаліції, але якщо вже проходять такі публічні співбесіди, то можна голосувати пакетом", - зазначив Петренко.

Він додав, що сам він вже провів зустріч з фракцією "Блоку Петра Порошенка".

"Мене підтримали одноголосно, як і у фракції Радикальної партії. У «Батьківщині» і «Самопомочи» заявили, що питань до мене немає - мою кандидатуру і так підтримують", - зазначив Петренко.

Раніше сьогодні прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк повідомив, що отримав подання від коаліції на призначення міністрів.

У свою чергу, як заявив народний депутат України Олександр Турчинов, Яценюк внесе кандидатури на посади міністрів на розгляд Верховної Ради о 16.00.