ua en ru

ДПАУ припинила перевірки ЗМІ на період передвиборчої кампанії

Державна податкова адміністрація України (ДПАУ) зобов'язала ДПА в АР Крим, областях, мм. Києві та Севастополі припинити перевірки засобів масової інформації на період проведення передвиборчої кампанії з виборів депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів 31 жовтня 2010 р., повідомляє прес-служба адміністрації.
При цьому зобов'язано розпочаті перевірки призупинити на підставі рішень керівників податкових органів, які оформляються наказом, з подальшим їх відновленням на невикористаний термін (відповідно до Закону України від 20 травня 2010 р. № 2275-VI "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України").
Нагадаємо, 19 жовтня ВР прийняла постанову (№ 7100 від 07 вересня 2010 р.) "Про забезпечення безперешкодної діяльності засобів масової інформації у передвиборний період 2010 р.", якою передбачається звернутися до Кабінету міністрів України з дорученням і, окремо, до Державної податкової адміністрації України та Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення - з рекомендацією запровадити мораторій на проведення перевірок засобів масової інформації контролюючими органами, оскільки планові та позапланові перевірки у період виборчого процесу і ймовірні зловживання з боку осіб, які здійснюють перевірки, можуть призвести до порушення конституційних гарантій на свободу слова в Україні, негативно вплинути на процес забезпечення об'єктивного та безперешкодного висвітлення ходу передвиборчої кампанії.