ua en ru

Глави МЗС Великобританії, Німеччини та Франції сьогодні візьмуть участь у зустрічі з іранської ядерної програми

Глави міністерств закордонних справ (МЗС) Великобританії, Німеччині і Франції візьмуть участь у сьогоднішній зустрічі з іранської ядерної програми, передає Reuters.

Сьогодні вночі прагнення негайно почати переговори міжнародної "шістки" в Женеві з питання зняття санкцій з Ірану висловив держсекретар США Джон Керрі. Головна його умова - щоб Іран і західні держави прийшли до проміжної домовленості щодо ядерної програми Ісламської Республіки. Керрі вже прибув до Женеви для участі в конференції. Слідом за ним про намір вилетіти до Швейцарії в найближчі години заявили глави МЗС Великобританії, Німеччини та Франції.

У свою чергу, Ізраїль вкрай насторожено ставиться до можливих переговорів щодо полегшення або зняття санкцій з Ірану. Глава ізраїльського уряду Біньямін Нетаньяху впевнений, що Іран отримає зняття санкцій, "ні в якій мірі не звертаючи своєї ядерної програми".

Минулої вночі в західних ЗМІ пройшла інформація, що вже сьогодні Іран і міжнародна група "5+1" можуть оголосити про попередні домовленості щодо врегулювання іранського ядерного питання. За неофіційними даними, світові держави (Росія, США, Китай, Франція, Великобританія, Німеччина) та Іран можуть домовитися про часткове припинення економічних санкцій відносно Тегерана в обмін на деякі обмеження іранської ядерної програми.