ua en ru

Головною умовою миру в Україні є проведення конституційної реформи, - МЗС РФ

Головною умовою миру в Україні є проведення конституційної реформи, - МЗС РФ Фото: Сергій Лавров

Росія наполягає на неухильному виконанні мінських домовленостей"

Одним з головних умов досягнення миру в Україні є проведення там повноцінної конституційної реформи. Про це йдеться в заяві міністерства закордонних справ Росії за підсумками переговорів глави відомства Сергія Лаврова і держсекретаря США Джона Керрі.

"При розгляді проблематики українського кризи С. В. Лавров і Дж.Керрі відзначили безальтернативність політичного шляхи його врегулювання. У цьому контексті з російської сторони акцентована необхідність неухильного виконання мінських домовленостей від 12 лютого ц. р., включаючи налагодження сталого прямого діалогу Києва з Донецьком і Луганськом. Неодмінною умовою досягнення стабільного і справедливого миру на Україні залишається проведення там повноцінної конституційної реформи", - йдеться в повідомленні.

Крім того, в ході зустрічі Лавров поклав відповідальність за нинішню кризу у відносинах з США на Вашингтон і зазначив, що Росія готова до взаємодії з США як у двосторонній сфері, так і на світовій арені.

"У цьому зв'язку було відзначено, що розкручування конфронтації, намагання санкційного тиску на нас - тупиковий шлях. Росії не вдасться змусити поступитися своїми національними інтересами і принциповою позицією по ключовим для неї питань", - зазначили в Мзс.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров подарував державному секретарю США Джону Керрі краснодарські помідори, картоплю і футболку з символікою Перемоги.