ua en ru

Голова ВРЮ висловив стурбованість непрозорою процедурою висунення кандидатів на адмінпосади

Голова Вищої ради юстиції (ВРЮ) Володимир Колесниченко висловив стурбованість непрозорою процедурою висунення кандидатів на керівні посади у загальних судах, що підтвердив аналіз результатів розгляду у Вищій раді юстиції відповідних подань ради суддів загальних судів. Про це він заявив, виступаючи у зібранні за участі голови Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ Леоніда Фесенка, заступників голови та суддів цього суду, голів апеляційних судів областей, міст Києва та Севастополя, Апеляційного суду Автономної Республіки Крим, що відбулося 28 лютого у Києві і було присвячено актуальним питанням діяльності загальних судів, передає прес-служба ВРЮ.

Також він, зокрема підкреслив, що ефективність діяльності судової влади залежить уявлення громадян про якість роботи влади загалом. Він також звернув увагу на проблему відбору кандидатів на адміністративні посади в судах.

Голова Вищої ради юстиції відзначив, що основною підставою призначення судді на адміністративну посаду має стати його високий професіоналізм, зразкові моральні якості, бездоганна репутація, суддя має бути авторитетом не лише серед суддів, а й у регіоні, де проживає. Володимир Колесниченко закликав членів ради суддів загальних судів якнайшвидше розробити такий механізм висунення суддів на посади, за яким усі названі критерії були б враховані повною мірою.

Нагадаємо, що 10 лютого міністр юстиції України Олександр Лавринович заявив, що Мінюст готує зміни до компетенції та повноважень Вищої ради юстиції (ВРЮ).