ua en ru

Глава ВСЮ розповів про створюваний в Україні Вищу раду правосуддя

Глава ВСЮ розповів про створюваний в Україні Вищу раду правосуддя Фото: Ігор Бенедисюк

За словами Бенедисюка, Вища рада правосуддя повинні запустити після 30 жовтня

Після трансформації Вищої Ради юстиції (ВРЮ) Вища рада правосуддя рішення щодо дисциплінарної відповідальності суддів будуть прийматися принаймні 3-4 дисциплінарними палатами. Про це заявив голова ВРЮ Ігор Бенедисюк, передає кореспондент РБК-Україна.

"Поки немає чіткого бачення, як це буде відбуватися фізично тому, що я навіть сьогодні почув окремі думки колег про те, як повинні функціонувати дисциплінарні палати. Однак, зрозуміло, що це буде вже не одна, як зараз, а їх буде кілька. Я думаю, що їх принаймні буде 3-4", - заявив Бенедисюк.


За його словами, дисциплінарні палати будуть здійснювати свою діяльність паралельно.

"Ми повинні опрацьовувати ці скарги хоча б для того, щоб показати, що більшість з них, - а сьогоднішній досвід як раз про це свідчить, - взагалі не пов'язані з діяльністю нашого органу", - сказав Бенедисюк, зазначивши, що більшість скарг, які надходять, що стосуються судових рішень, тоді як предметом діяльності ради є прийняття рішень щодо порушення вимог законодавства суддями і прокурорами

Крім того, за словами Бендисюка, для запуску роботи Вищої ради правосуддя необхідно прийняти близько 13 локальних актів

"Ми думаємо, як реформувати нашу структуру для того, щоб ми могли запуститися вже після 30 жовтня", - зазначив Бенедисюк.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що першими кроками зараз ВСЕ буде звільнення суддів за загальними обставинами.